PERSOONLIJKE COACHING

Mensen lossen dagelijks problemen op, waarbij ze bewust of onbewust gebruikmaken van strategieën die ze in de loop van hun leven hebben geleerd. Misschien geldt dat voor jou ook. Als oplossingsgerichte coach kijk ik vooral naar mogelijke oplossingen in plaats van naar het probleem. Want praten over oplossingen creëert ook oplossingen. Het probleem wat je ervaart is meestal een verschijnsel (symptoom) van het echte probleem. 

Tools voor ieder uniek persoon

De gesprekken kunnen gaan over het vergroten van je zelfvertrouwen, het bieden van nieuwe inzichten of over bewustwording. Samen kijken wij waar je vast zit waar het los mag komen en zo veranderen wij de belemmerende gewoontes om los te komen van stress in je leven en zetten wij om in energie. Ik werk met verschillende methodes en pas mij aan wat de coachvraag is, om zo effectief te coachen naar een gewenste situatie. 

IMG_5534_edited.jpg
 
 

Tools

LOGO RakeVragen RGB 300dpi hoger.jpg
Rake Vragen

Bij deze nieuwe manier van coachen staat juist het probleem of de oplossing niet centraal. Want soms is een probleem dat je ervaart slechts een teken (symptoom) van iets anders. Door het stellen van Rake Vragen ga ik met jou op onderzoek naar wat dat ‘andere’ precies is. En proberen we los te maken wat vastzit. Met Rake Vragen kun je beweging en verbinding creëren en kom je bij de kern.

Rake Vragen zijn heel gericht en direct en kunnen daardoor soms zelfs een beetje pijnlijk zijn. Dat is niet erg, want daarmee zetten we juist stappen vooruit. Ik durf die Rake Vragen te stellen, jij mag antwoord geven. Je mag daarbij dichtbij jezelf blijven, je hoeft je niet te verdedigen of iets uit te leggen. Het antwoord komt niet altijd direct tijdens de sessie, maar werkt nog even door. 

Wat je niet ziet

Met het stellen van Rake Vragen richt ik mij eigenlijk op wat je niet ziet. Dat lijkt misschien niet belangrijk, maar dat is het wel! Het onzichtbare kun je ook wel vergelijken met een wifinetwerk: je kunt het niet zien of vasthouden, maar het is er wél. En je kunt het gebruiken, als je maar toegang hebt. Een Rake Vraag biedt jou die toegang tot het onzichtbare: een Rake Vraag is als een wachtwoord voor dat wifinetwerk. Bij het stellen van een Rake Vraag is luisteren naar het antwoord minstens zo belangrijk. Nog belangrijker daarbij is de aanwezigheid van de vragensteller, van mij dus. Ik ben oprecht geïnteresseerd, ben ‘echt’ aanwezig als ik met je praat en kan daardoor ook goed het antwoord op de Rake Vraag binnenkrijgen. Zodat ik jou kan helpen met het losmaken van iets dat vastzit.

Voor deze methode heb ik het Expert Programma en de professionalisering tot Rake Vragen coach van organisatieadviseur Siets Bakker gevolgd. Deze stroming is volop in beweging en ontwikkeling en ik ben trots dat ik daar onderdeel van mag zijn. Klik hier voor een filmpje hoe het werkt. 

images.jpeg
NLP 

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

NLP is een praktisch middel om je doelen te bereiken, effectiever te functioneren, (weer) in je kracht te komen, om meer in balans te komen en (je) grenzen te stellen. NLP werkt zowel privé als op de werkvloer. Met NLP leer je beter samenwerken, hoe je effectiever kunt sturen en managen en hoe je effectiever kunt coachen. Je leert effectiever te communiceren. 

NLP zorgt juist hierdoor ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je komt weer tot je eigen kern; je kracht. Je (her-)ontdekt je vele talenten en je leert ook naar je hart te luisteren.

De voordelen van NLP coaching voor jou zijn o.a.:

√  Hoe je je gedrag en belemmerende overtuigingen kunt veranderen.

√  Positiever en bewuster in het leven te staan.

√  Motivatie en vertrouwen creëren.

√  Emoties te 'beheersen' en jouw eigen gedachten te sturen.

√  Ongewenst gedrag van jezelf en anderen te veranderen.

√  En nog veel meer... Snel en doeltreffend!

systeem poppetjes.HEIC
Systemisch werken (opstellingen)

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook een sleutel tot oplossingen.

Opstellingenwerk
Werken met een opstelling is een effectieve methode om zaken te weten te komen over je eigen plek in een familie, een relatie of een organisatie. Een opstelling is eigenlijk een soort tableau vivant: een levende foto van een familie of organisatie. De cliënt kiest anderen uit om personen of elementen in die foto te representeren.

IMG_5539.jpg
Oplossingsgericht coachen 

Bij Oplossingsgericht Coachen gaat het vooral om het stellen van goede vragen. Vragen zijn activerend en Oplossingsgerichte vragen helemaal. Oplossingsgerichte vragen zijn net even op een andere wijze geformuleerd. Dit nodigt diegene die de vraag krijgt, automatisch uit om ook op een andere manier na te denken dan hij of zij gewend is.  

Dit levert meestal heel veel nuttige informatie op, die motiveert en activeert. Daarnaast wordt er een duidelijke link gelegd met de gewenste situatie en het zetten van een volgende stap, en dat maakt de methode zeer resultaatgericht. 

Omdat steeds ook aandacht is voor wat al wel lukt, heeft het gesprek een positieve, energie gevende, inslag. Deze methode is zo effectief dat je snel bij de kern komt en kan werken aan jouw groei. Deze manier van coachen is zo passend bij mij, daarom heb ik ook de opleiding gedaan tot oplossingsgerichte coach.  

emdr plaatje.JPG
EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization andere Resprocessing.

In het algemeen kan men stellen, dat EMDR vooral goed werkt wanneer de problemen of klachten trauma gerelateerd zijn. Dat wil zeggen, wanneer de klachten ontstaan (of verergerd) zijn naar aanleiding van nare, emotioneel beladen of schokkende ervaringen.

Succes wordt ook verkregen bij mensen die lijden aan een burn-out en angst. EMDR gecombineerd met RDI , geeft zeer goede resultaten te zien. 
EMDR is een zeer effectieve methode om negatief beladen herinneringen snel en grondig te verwerken/ veranderen. Door de beweging met vingers en de 
oogbeweging in combinatie met tik geluiden zal de herinderening van de gebeurtenis op afstand bekeken worden en daarna zal de gebeurtenis op een andere manier in je geheugen worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de gevoelens en herinneringen aan de gebeurtenis afnemen. 

Contact

      Els van Ouwerkerk

      info@elsvanouwerkerk.nl

      06-55330422

      Veilingweg 31

     1633GG Avenhorn

logo-elementen-2.png

Aangesloten bij:

Els van Ouwerkerk is aangesloten bij de beroepsvereniging 'Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)'. Els is CAT-therapeut vergoedbaar  Dit betekent dat de behandelingen voor een deel vergoed worden door diverse zorgverzekeraars. Voor de meest recente lijst met zorgverzekeraars, klik op de volgende link: https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/

Prestatiecodes: 

24005 - Behandeling natuurgeneeskunde  

24012 - Behandeling energetische therapie

24505 - Behandeling coaching

24506 - Behandeling counseling

Voor meer informatie over de prestatiecodes: catvergoedbaar.nl

Els werkt als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://www.gatgeschillen.nl/beroepscode/

BIG-registratienummer: 69058432330

KvK nummer: 77070879

BTW nummer: NL003157606B97

CATVergoedbaarVirtueelschild20222.jpeg
GATVirtueelschild20222.jpeg
Els.jpg.png

OPLEIDING SYSTEMISCH WERK MET RAKE VRAGEN

Voel je de enthousiasme en ben je geïnteresseerd om zelf met Rake Vragen te werken? Siets Bakker van Rake Vragen heeft een geweldige compleet systemische opleiding waar je toegang krijgt tot 18 modules met 3 verschillende levels en 6 bonus-modules. Daarnaast zitten er 3 geweldige werkcolleges van Siets Bakker bij. Bij elk level krijg je een persoonlijke Rake Vragen coaching van 1 van de 12 Rake Vragen coaches. Ik ben 1 van de Rake Vragen coaches die je zou kunnen kiezen. Aan het eind van de opleiding krijg je een inspirerende eindopdracht en een certificaat bij het behalen van de eindopdracht. 

Wil je meer over deze opleiding weten? Neem gerust een kijkje door op deze link te drukken. Wil je eerst even snuffelen en de geheime ingrediënt van Rake Vragen leren dat is ook mogelijk zie deze link.