WERKWIJZE

 

Voordat we aan de slag gaan, wil ik graag met je kennismaken. Wie ben jij, wat wil je in jezelf ontdekken en wat wil je met coaching bereiken? Voor mij is het belangrijk dat we een ‘klik’ hebben, want jij moet je wel op je gemak voelen bij mij. Mijn werkwijze is voor iedereen weer anders, want jij bent een uniek persoon. 

 

MIJN AANBOD

 

In mijn praktijk werk ik met een brede keuze aan oplossingsgerichte methodes en systemisch werken binnen Levenscoaching. Daarnaast ben ik gecertificeerd in het stellen van Rake Vragen. Tot slot kan ik jou coachen om Sterk op je werk te worden. Mijn ervaring is dat je minstens twee, en vaak vier tot vijf coachingsgesprekken zult hebben om echt tot de kern te komen en te werken aan jouw groei. Maar dat is helemaal afhankelijk van hoe het gaat: per keer kijken we samen wat jij nog nodig hebt.

 

LEVENSCOACH

Mensen lossen dagelijks problemen op, waarbij ze bewust of onbewust gebruikmaken van strategieën die ze in de loop van hun leven hebben geleerd. Misschien geldt dat voor jou ook. Als oplossingsgerichte levenscoach kijk ik vooral naar mogelijke oplossingen in plaats van naar het probleem. Want praten over oplossingen creëert ook oplossingen. Het probleem wat je ervaart is meestal een verschijnsel (symptoom) van het echte probleem. Deze aanpak kenmerkt zich in het doelgericht coachen. Samen stellen we jouw gewenste situatie – het doel – op. Dit doel staat altijd voorop en komt tijdens elk van onze gesprekken op één of andere manier aan de orde.

Voor ieder uniek persoon

De gesprekken kunnen gaan over het vergroten van je zelfvertrouwen, het bieden van nieuwe inzichten of over bewustwording. Het maakt niet uit waarmee je worstelt, waar je vragen over hebt, wat je wilt veranderen of in welke situatie je zit: ik pas mijn gesprekken en vragen op jou aan. Volwassenen kunnen bij mij terecht met uiteenlopende levensvragen.

Voorbeelden van methodes en technieken die ik gebruik zijn:

- Oplossingsgericht coachen (werken met innerlijke delen)

- NLP

- Systemische methodes (familieopstellingen)

- Gedachtenkracht (omdenken, handelen naar wat je denkt)

- Reiki, healing, trance

- Rake Vragen

Jij bepaalt wanneer jouw doel bereikt is en wanneer jij dus voldoende inzichten hebt om zelf verder te gaan.

Heb je het gevoel dat je ergens tegenaan loopt en wil je hier graag mee aan de slag?

 

RAKE VRAGEN

Bij deze nieuwe manier van coachen staat juist het probleem of de oplossing niet centraal. Want soms is een probleem dat je ervaart slechts een teken (symptoom) van iets anders. Door het stellen van Rake Vragen ga ik met jou op onderzoek naar wat dat ‘andere’ precies is. En proberen we los te maken wat vastzit. Met Rake Vragen kun je beweging en verbinding creëren.

Rake Vragen zijn heel gericht en direct en kunnen daardoor soms zelfs een beetje pijnlijk zijn. Dat is niet erg, want daarmee zetten we juist stappen vooruit. Ik durf die Rake Vragen te stellen, jij mag antwoord geven. Je mag daarbij dichtbij jezelf blijven, je hoeft je niet te verdedigen of iets uit te leggen. Het antwoord komt niet altijd direct tijdens de sessie, maar werkt nog even door. De vraag gaat met je op reis, jij mag genieten van de reis en wat er dan nog mogelijk is.

Wat je niet ziet

Met het stellen van Rake Vragen richt ik mij eigenlijk op wat je niet ziet. Dat lijkt misschien niet belangrijk, maar dat is het wel! Het onzichtbare kun je ook wel vergelijken met een wifinetwerk: je kunt het niet zien of vasthouden, maar het is er wél. En je kunt het gebruiken, als je maar toegang hebt. Een Rake Vraag biedt jou die toegang tot het onzichtbare: een Rake Vraag is als een wachtwoord voor dat wifinetwerk. Bij het stellen van een Rake Vraag is luisteren naar het antwoord minstens zo belangrijk. Nog belangrijker daarbij is de aanwezigheid van de vragensteller, van mij dus. Ik ben oprecht geïnteresseerd, ben ‘echt’ aanwezig als ik met je praat en kan daardoor ook goed het antwoord op de Rake Vraag binnenkrijgen. Zodat ik jou kan helpen met het losmaken van iets dat vastzit.

Voor deze methode heb ik het Expert Programma en de professionalisering tot Rake Vragen coach van organisatieadviseur Siets Bakker gevolgd. Deze stroming is volop in beweging en ontwikkeling en ik ben trots dat ik daar onderdeel van mag zijn.

Ben jij klaar voor het beantwoorden van Rake Vragen? Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

rake vragen.png

STERK IN JE WERK

Werkdruk en stress is bij veel werknemers de oorzaak van onrust en verzuim. Soms functioneer je door privéomstandigheden niet lekker op je werk. Ik werk graag met jou aan de bewustwording hiervan: wat je voelt en denkt en welke gedachten en handelingen invloed hebben op hoe jij je werk ervaart.

Graag wil ik samen met jou op zoek naar wat er gebeurt op de werkvloer en eventueel in je privéleven waardoor je niet functioneert zoals je zou willen.

Ben jij op zoek naar:

· Je krachtbron

· Balans tussen werk en privé

· Inzichten

· Rust kunnen ervaren

Door mijn kennis van systemisch werk in combinatie met oplossingsgericht denken en Rake vragen coach ik je graag, zodat jij weer sterk op je werk bent!

De coachingssessies kunnen gehouden worden bij mij in de praktijk of op locatie. Die keuze mag de werknemer zelf maken. Het is ook mogelijk om gecoacht te worden in de natuur, bijvoorbeeld tijdens een wandelcoachsessie.

Wil je weten of ik iets voor jouw organisatie en/of jouw werknemer(s) kan betekenen? Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak vrijblijvend contact met mij op.

 

© 2020 door Els van Ouwerkerk 

facebook-icoon.png